Dag 1 – 21 november 2019

Three Mirrors Creatures’ s Flashes of Flesh (Made in Italy) | donderdag 21/11 | 20u15 (Klappei)

Scenarist en regisseur Giuliano Tomassacci (bekend van Report 51 en Here We Go Again, Rubinot!) stelt de teaser van dit experimentele drama met horror en sci-fi nuances voor. Met Michela Bruni als successvolle CEO die na een emotionele shock een innerlijke reis onderneemt om haar ziel te zuiveren.

Inleiding door Emiliano Biagio Manzillo (La Dante di Anversa).

Regie:  Giuliano Tomassacci, Italië 2019, Engels gesproken,  6 min ,

 

Teorema Venezia (Made in Italy) | donderdag 21/11 | 20u15 (Klappei)

Venetië, stad van pure romantiek, wordt jaarlijks overspoeld door 20 miljoen bezoekers van over heel de wereld. Maar Venetië is in verval. Met amper 58 000 inwoners en is Venetië even schaarsbevolkt als net na de pestepidemie van 1438.

Het aantal blijft afnemen, want de stad is nog amper bewoonbaar en betaalbaar. Het toerisme floreert, maar het stadsleven van Venetië is zo goed als dood. Hoe is het zover kunnen komen?

Inleiding door Joris Wouters

Regie: Andreas Pichler, Duitsland/ Italië, 2012, 82 min

 

Niet Schieten – Prijs van de Verdienste 2019| donderdag 21/11 | 20u15 (Permeke)

De Prijs van verdienste gaat zeer terecht naar Stijn Coninx. In aanwezigheid van de regisseur wordt Niet Schieten vertoond.

Bij de laatste aanslag van de Bende Van Nijvel op het warenhuis Delhaize in Aalst op 9 november 1985 ziet de 9-jarige David Van de Steen hoe zijn ouders en zus voor zijn ogen worden neergeschoten. Hijzelf blijft zwaargewond en verweesd achter. De grootouders Albert en Metje vangen hun kleinzoon op en hebben de loodzware opdracht om ondanks het grote verlies en verdriet, en vele onbeantwoorde vragen, hun kleinzoon een toekomst te bieden…

Regie: Stijn Coninx, België 2018; 120 min

 

Dag 2 – 22 november

Girl (Prijs Sociale Film) | vrijdag 22/11 | 20u15 (Permeke) en om 20u45 (Klappei)

Girl laat ons binnenkijken in het leven van de 15-jarige Lara, die het wil maken als ballerina. Samen met haar vader trotseert ze de wereld, maar vooral haar lichaam dat tegenstribbelt, want Lara is geboren als jongen.

Regie: Lukas Dhont, België/ Nederland, 2018, 105 min

ism Holebifilmfestival Leuven

 

Dag  3 – 23 november

Stanotte a Venezia (Made in Italy) | zaterdag 23/11 | 15u00 (Klappei)

Venetië wordt geadoreerd om het prachtige historische centrum en romantische kanalen. Verschillende passages van de wereldgeschiedenis speelde zich hier af. Een der meest bezochte steden van de wereld, maar hoe goed kennen we deze prachtige stad? Una sera a Venezia is een reis door de kanalen heen met Alberto Angela als gids.

Inleiding door Emiliano Biagio Manzillo

Regie: Gabriele Cipollitti, Italie, 2017, 120 min

 

Kortfilmfest | zaterdag 23/11 | 20u00 (Klappei)

Filmmakers van allerlei pluimage stuurde hun sociaal relevante kortfilm in. De jury maakte een welgekozen selectie.  Kom en ontdek nieuwe pareltjes!

 

Dag 4 – 24 november

Stan & Ollie | zondag 24/11 | 14u15 (klappei)

Begin jaren ’50 plannen Stan Laurel en Oliver Hardy hun laatste theatertournee. Terwijl ze de harten van het publiek proberen te herwinnen met hun eerdere succesformule van komische acts, groeien ze ook als duo weer dichter bij mekaar. Maar niet alles loopt van een leien dakje: ze worstelen met het hectische schema, de hoge werkdruk en oude vetes.

Regie: Jon S. Baird, VK, 2018, 98min

Met gratis koffie en gebak!

 

A private War | zondag 24/11 | 19u00 (Klappei)

A Private War is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een van de meest gelauwerde oorlogscorrespondenten van deze tijd: de Britse Marie Colvin (Rosamund Pike). Totaal onbevreesd en opstandig dringt ze door tot de kern van gewapende conflicten om de onderdrukten een stem te geven. Ze interviewt rebellenleiders en dictators en verliest het zicht aan een oog bij een granaataanval in Sri Lanka, waarna ze een kenmerkend ooglapje begint te dragen.

De ellende waar ze mee geconfronteerd wordt, laat diepe sporen na in haar persoonlijke leven. Ondanks de grote offers die haar werk vraagt, blijft ze haar missie volgen om het ware oorlogsleed te tonen en samen met oorlogsfotograaf Paul Conroy (Jamie Dornan) begint ze aan de gevaarlijkste opdracht van hun leven in de belegerde Syrische stad Homs.

Regie: Matthew Heineman, VS –  Engeland, 2018, 110min

 

Dag 5 – 25 november

Gloria Bell | maandag 25/11 | 14u00  (Out of a Box)

Gloria is 58 maar voelt zich nog elke dag een prille dertiger opzoek naar de liefde van haar leven. Haar dagen brengt ze misschien door op kantoor, maar haar avonden is ze steevast te vinden op de dansvloer van clubs in Los Angeles. Wanneer ze op een avond Arnold ontmoet, lijkt er een einde te komen aan haar dagen als vrijgezel. Maar hoe ga je om met zo’n nieuwe relatie en met alle bagage van je partner? Onverschrokken en met ongelooflijke levensvreugde gaat Gloria het nieuwe avontuur tegemoet.

Regie: Sebastián Lelio, Chili, VS, 102 min

 

En Guerre | maandag 25/11 | 19u30 (Klappei)

Ondanks een recordwinst en de vele inspanningen van het personeel besluit de directie van het bedrijf Perrin Industrie om de deuren te sluiten.  Woest omwille van de vele gebroken beloftes weigeren de 1100 werknemers – geleid door hun vertegenwoordiger Laurent Amédéo – de onverwachte sluiting te aanvaarden. Met nog maar weinig te verliezen, zetten ze alles op alles om hun job te kunnen behouden.

Regie: Stéphane Brizé , Frankrijk, 2018, 113min

 

Dag 6 – 26 november

C’est ca L’amour | dinsdag 26/11 | 19u00  (Klappei)

Sinds zijn vrouw hem heeft verlaten, rust de opvoeding van hun twee tienerdochters volledig op de schouders van Mario. Hij weet zich geen raad met zijn dochters, en dat gevoel is wederzijds. Intussen blijft hij hopen op de terugkeer van zijn vrouw.

Regie: Claire Burger, Frankrijk, 2018, 93 min

 

Sakawa | dinsdag 26/11 | 21u00  (Klappei)

Tussen de giftige e-waste in Ghana ligt een schat aan informatie verborgen. De jonge moeder Ama is verbaasd over wat je terugvindt in enkele muisklikken. Als nieuwbakken internetoplichter leert ze het vak van een doorwinterde fraudeur, die mannen het hoofd op hol brengt met zijn nepaccount. Sakawa toont de praktijken van internetoplichters vanuit Ghanees perspectief: hoeveel mededogen heb je met je slachtoffers als je zelf in bittere armoede en onrechtvaardigheid leeft. Bekroond met de Juryprijs voor Beste Belgische Documentaire op Docville 2019.

Regie: Ben Asamoah, Belgie, 2018, 81min

 

Dag 7 – 27 november

Binti | woensdag 27/11 | 14u15 (Klappei)

De 12-jarige Binti droomt ervan om een bekende vlogger te worden zoals haar idool Tatyana. Maar wanneer ze op een dag met haar papa Jovial moet vluchten voor de politie, die hen het land wil uitzetten, ontmoet ze Elias. Terwijl Binti hem al vloggend helpt met zijn Red de Okapi Club, rijpt er bij haar een perfect plan: haar papa moet trouwen met Elias z’n mama, zodat ze in het land kunnen blijven.

Regie: Frederike Migom, Belgie, 2018, 90min

 

Cruising | woensdag 27/11 |  19u00 (Klappei)

De New Yorkse politie is wanhopig op zoek naar een seriemoordenaar. Zijn slachtoffers vertonen opvallende gelijkenissen: ze hebben steeds zwart haar, donkere ogen en banden met het homomilieu en SM-kringen. Steve Burms krijgt de opdracht om undercover te gaan om het onderzoek uit zijn impasse te halen. Onder een schuilnaam duikt hij onder in het New Yorkse nachtleven.

Regie: William Friedkin, VS, 1980, 104min

ism Holebifilmfestival Leuven

 

Rocketman | woensdag 27/11 | 21u00 (Klappei)

Regie Dwight, een kleine jongen met een groot muzikaal talent, groeit op in een doorsnee arbeidersbuurt. Terwijl hij opgroeit wordt muziek steeds belangrijker in zijn leven en begint hij zelf liedjes te maken. Geleidelijk aan ontpopt de wat verlegen jongeman met een brilletje zich tot een iconisch figuur: zijn zelfvertrouwen stijgt, hij neemt een nieuwe naam aan en zijn brillen en kostuums worden steeds extravaganter.

Regie: Dexter Fletcher, VK, 2019, 121min

ism Holebifilmfestival Leuven